Berättelsen om Autoverkstaden…

Året var 1936, året då Fantomen föds och en korv med bröd kostar 40 öre.

Detta år har två unga män funderat klart och bestämt sig, de ska bli egna företagare, de ska driva en bilverkstad, en Autoverkstad. Vi kan kalla dem för Henry och John.

Redan då var kvalitet viktigt för Henry och John, de arbetade hårt och det var viktigt att kunderna inte bara blev nöjda, utan de skulle bli överraskande nöjda. Kunderna skulle uppleva en god service så de kom tillbaka.

Henry och John var otroligt duktiga bilmekaniker, de kunde verkligen laga bilar men inte bara bilar utan de lagade traktorer, gräsklippare, ja allt med motor tog de in i sin verkstad. De var båda självlärda, de hade alltid älskat att skruva med motorer, de var envisa, de ville verkligen få trasiga saker att fungera

Bodde man i Tingsryd så var det en självklarhet att laga sin bil på Autoverkstaden

Det bröderna då inte visste, vara att deras företag skulle bli Världens äldsta Saabhandlare.

Åren gick och företaget lämnades över till Henrys 3 söner. Vi kan kalla dem för Sven, Kalle och Jonas. De tre bröderna kände alla i byn och de var alla tre riktiga entreprenörer, fast de var duktiga på olika saker. Sven han hade näsa för affärer, han gillade att ta beslut, han var en riktig affärsman. Han fick bli VD för företaget. Jonas var grym på att skruva med bilar, han kunde ligga under en bil en hel dag utan att bli hungrig, han ville bara lösa problemet han fick utbilda sig till bilmekaniker. Kalle som var den äldsta, han kunde snacket, han kunde få alla kunder att känna sig viktiga. Han tog sig alltid tid att bjuda kunderna på kaffe och ett gott samtal.

Nu drivs företaget av andra och tredje generationen i Tingsryd tillsammans med skickliga medarbetare och ledare med stor tro på framtiden, det säljs, det byts och det repareras bilar.

1936 lagades första Autoverkstadenbilen och vem vet kanske din nästa bil blir en Autoverkstadenbil.

Detta var berättelsen om Autoverkstaden, vårt mål är att erbjuda dig ett enkelt bilägande. Vi erbjuder dig ny Opel men även stort urval av begagnade bilar. Vi gör allt för att du ska känna dig trygg och har därför en professionell verkstad/skadeverkstad och däckhotell.

Just nu är vi auktoriserad serviceverkstad på Opel, Hyundai och Saab. Men vi tar emot alla märken i vår serviceverkstad.

Just nu är vi återförsäljare av nybilsmärkena Opel, Hyundai.

Vi driver företaget med kärlek som bränsle och vi gör allt för att lösa allt med din bil!

Hitta till oss

Öppettider

Måndag-Fredag 09.00-18.00
Lördagar 10.00-13.00 (stängt 29/7-17/8)
Måndag-Fredag 07.00-16.30
Lördagar Stängt