Följ oss på facebook

Familjeföretaget

Berättelsen om Autoverkstaden…

Året var 1936, året då Fantomen föds, det är också året då Volkswagen öppnar fabrik och Hitler designar den första bilen.  1936 kostar en korv med bröd 40 öre.

Detta år har två unga män funderat klart och bestämt sig, de ska bli egna företagare, de ska driva en bilverkstad, en Autoverkstad. Vi kan kalla dem för Henry och John.

Redan då var kvalitet viktigt för Henry och John, de arbetade hårt och det var viktigt att kunderna inte bara blev nöjda, utan de skulle bli överraskande nöjda. Kunderna skulle uppleva en god service så de kom tillbaka.

Henry och John var otroligt duktiga bilmekaniker, de kunde verkligen laga bilar men inte bara bilar utan de lagade traktorer, gräsklippare, ja allt med motor tog de in i sin verkstad. De var båda självlärda, de hade alltid älskat att skruva med motorer, de var envisa, de ville verkligen få trasiga saker att fungera

Bodde man i Tingsryd så var det en självklarhet att laga sin bil på Autoverkstaden

Det bröderna då inte visste, vara att deras företag skulle bli Världens äldsta Saabhandlare.

Åren gick och företaget lämnades över till Henrys 3 söner. Vi kan kalla dem för Sven, Kalle och Jonas. De tre bröderna kände alla i byn och de var alla tre riktiga entreprenörer, fast de var duktiga på olika saker. Sven han hade näsa för affärer, han gillade att ta beslut, han var en riktig affärsman. Han fick bli VD för företaget. Jonas var grym på att skruva med bilar, han kunde ligga under en bil en hel dag utan att bli hungrig, han ville bara lösa problemet han fick utbilda sig till bilmekaniker. Kalle som var den äldsta, han kunde snacket, han kunde få alla kunder att känna sig viktiga. Han tog sig alltid tid att bjuda kunderna på kaffe och ett gott samtal.

Nu drivs företaget i Karlshamn och Tingsryd av skickliga medarbetare och ledare med stor tro på framtiden, det säljs, det byts och det repareras bilar.

1936 lagades första Autoverkstadenbilen och vem vet kanske din nästa bil blir en Autoverkstadenbil.

Och vet du vad….. idag kan du träffa tredje generationen på Autoverkstaden!

Detta var berättelsen om Autoverkstaden, vi erbjuda dig enkelt bilägande.

Vi berättar om nya Hyundai, Opel och visar gärna vårt urval av begagnade bilar.

Vi gör allt för att du ska känna dig trygg och har en proffessionell verkstad/skadeverkstad och däckhotell.

Vi är auktoriserad servcieverkstade på Opel och Hyundai(tidigare Chevrolet, Saab,Fiat).

Men vi tar emot alla märken i vår serviceverkstad.

Välkommen till vår familj!

 

                               Kronoberg, Tingsryd                                                              Blekinge, Karlshamn

Ting 3                                   Bilhall K-hamn